Retraite van twee weken

Leven ervaren we niet altijd als eenvoudig. Persoonlijke strijden en intense gebeurtenissen kunnen de vraag aanwakkeren wat nou eigenlijk de zin van het leven is. Deze levensvraag speelt in ieder van ons. Wanneer we er niet mee bezig zijn of willen zijn, is er altijd nog de onrust die ons in beweging brengt om vervulling te zoeken. Hoe komt dat, waarom is er zo weinig rust? Hoe vaak stellen we onszelf deze vraag en hoe vaak gaan we op zoek naar de antwoorden?

We creëren eerder een samenleving die vol prikkels is en zijn veelal gehaast, stellen onszelf allerlei doelen en moeten die nakomen. Overal is er afleiding te vinden.
Stilvallen vinden we veelal moeilijk, terwijl het juist de stilte is die een deur kan helpen openen naar onszelf. Daar kunnen we vinden wat ons voortdrijft: een oerverlangen om thuis te komen.

Het bijzondere van een retraite van twee weken is dat we langdurig bij onszelf mogen stilstaan. In de stilte kunnen we in ontmoeting komen met de Bron van leven. Een ontmoeting die we in het dagelijkse leven nogal eens toedekken door de vele belangen waarin we ons verliezen.

Wat we ontmoeten, mag uitgroeien tot een fundament onder al ons handelen en al ons zoeken.
De geleide bezinningen en het programma zijn erop gericht dit proces te ondersteunen.

Twee weken: een bijzondere mogelijkheid!

Data: 28 september tot 12 oktober 2024
Maximaal 12 deelnemers.
Kosten.