Retraite van twee weken in 2022

Twee weken van bezinning ofwel samen stilstaan bij de kernvragen uit het leven. Nemen we daar nog genoeg tijd voor in een drukke wereld waarin zoveel speelt?

Misschien is het wel makkelijker om druk te zijn en het druk te hebben. We hoeven dan niet te voelen en niet in te keren.

Wie de moed heeft om wel de tijd vrij te maken voor inkeer ontmoet de kwetsbaarheid van het leven. Leven dat op zoveel manieren op dit moment minder zeker lijkt. Denk aan de maatschappelijke vraagstukken als de epidemie, de milieuvervuiling en politieke en economische spanningen.
Wij zijn het die met elkaar deze samenleving creëren. We leven onze dromen. In dat wat we gerealiseerd willen zien en nastreven verliezen we het contact met onszelf, met wie we in Essentie zijn.
Zo komen we erop een samenleving te creëren waarin de innerlijke verwarring uiterlijk zichtbaar wordt.

Wat we tegenkomen in de wereld om ons heen kan ons angstig en onzeker maken. Wat is dan het innerlijk kompas waarop we kunnen varen en hoe waken we ervoor dat we onszelf niet verliezen in de krachten die werkzaam zijn in deze samenleving?  
Waarom is het zoeken van de stilte – zoals in deze retraite – een mogelijkheid om bij de innerlijke antwoorden uit te komen? Wat is dan van daaruit de bijdrage aan het leven in mij en de samenleving om mij heen?

Deze retraite gaan we samen op zoek en met elkaar geven we vorm aan deze twee weken die helend en bijdragend kunnen zijn voor wie eraan willen deelnemen.
De tijdsduur en de stilte die we binnentrekken om de innerlijke ruimte te ervaren en te beleven maken een retraite van twee weken tot een unieke ervaringsmogelijkheid.

Data: 24 september tot 8 oktober 2022
Maximaal 16 deelnemers
Kosten voor deze week