Kerstdag in Nederland

Weer een jaar dat ten einde loopt. Een jaar waarin we allemaal het nodige beleeft hebben. Een jaar met ook een zich steeds duidelijker aftekenend klimaatprobleem. Kan ik nu in alle onschuld kerst vieren? Is dat nu niet wat onnozel en verbloemend van wat er gaande is?

De wereld begint in jou en de allereerste adem ligt in jou. In die wereld wil er geboorte plaatsvinden en kerst vormt het moment om daar dieper bij uit te komen. Dit feest uit de Christelijke traditie heeft een diepe oorspronkelijke waarde, al ontsluiten we die veelal niet of te weinig in de wijze waarop we advent en kerst in deze tijd invullen.

Laten we stil staan bij de openheid, de ontvankelijkheid waarin nieuw leven kon ontstaan, door de aanraking van God zelf. Zo gezien kunnen we onszelf de vraag stellen wat ontvankelijkheid in onszelf betekent, zeker in de periode waarin we nu leven. Het brengt ons naar de overweging wat van daaruit gebaard kan worden en welke waarde en betekenis het gebaarde heeft in onze samenleving en tijdsfase.
Kerst wordt door mannen en vrouwen gevierd. Laten wij dat ook met elkaar doen, op deze dag van bezinning.

Leiding van de dag: Paulus Rijntjes en Nicolette Rijntjes – van den Bos

Datum: zaterdag 21 december.
Aanvang: 10.30 uur.
Er wordt een bijdrage voor deze dag gevraagd van € 35.
Locatie: De Wonne, Noorderhagen 25, 7511 EK Enschede
Inschrijving via een e-mail is noodzakelijk vanwege een beperkt aantal plaatsen!
Voor aanvang wordt nog een bevestiging met de laatste informatie toegezonden.